Menu

Ontwerp Huisstijl Video Fotografie – BVB Impress

graphic design, home, photography

Ontwerp Huisstijl Video Fotografie – BVB Impress

Categories
  • No categories

Een passioneel familiebedrijf

BVB Substrates, een Nederlands familiebedrijf met veel passie en liefde voor substraten. De Van Buurens laten zich niet uit het veld slaan en gaan er keer op keer weer voor 110% voor. Dit werpt zijn vruchten af. Na inmiddels 100 jaar ervaring is dit bedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde expert in het produceren en leveren van substraten. Zij staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en altijd excellente service. Met een laboratorium in eigen huis, is BVB Substrates altijd bezig met vernieuwingen.

fotografie bvb impress substrates 1080
ontwerp bvb impress brochure substrates 10801

De lancering van een kersvers product

Het voorjaar van 2015 lanceren zij een geheel nieuwe generatie perspotgrond. De bestaande perspotgrondblokken bestaan hoofdzakelijk uit zwartveen. De beschikbaarheid van deze grondstof gaat sterk achteruit. BVB Substrates ontwikkelt daarom en nieuwe grondsoort, gebaseerd op witveen. Witveen is nog ruim aanwezig en wederom lichter in gewicht. De grondsoort is daardoor minder belastend voor het milieu. De perspotgrond sluit daarom volledig aan bij de duurzame uitgangspunten van BVB Substrates.

De volledige vormgeving

BVB Substrates benadert ons voor de lancering van dit nieuwe product. De lancering moet een groot succes worden en hier gaan we dan ook voor. BVB Impress; een nog onbekend merk, dat nog volledig vormgegeven moet worden. We bedenken een vernieuwend merkconcept, in lijn met de huisstijl van BVB Substrates en de overige productlijnen.

ontwerp bvb impress brochure substrates 10802
ontwerp logo bvb impress substrates 1080

Ontwikkeling huisstijl

Fris, vernieuwend en verrassend. Dit zijn de drie woorden die kenmerkend zijn voor de huisstijl van BVB Impress. Opvallend is het contrast van de kleuren. Een knallende blauwe kleur, gecombineerd met veel wit. Grote, dikke letters afgewisseld met veel witruimtes. Dit zorgt voor een rustige, professionele omgeving.

BVB Impress vertaald naar een video

Vanuit het merkconcept ontwikkelen we voor BVB Impress een uitgebreide videocompilatie. We zijn meteen enthousiast. Video is een van de grote passies van Strack.

Van tevoren bedenken we het concept en maken we een stappenplan. Allereerst hebben we verse producten nodig. Hier zorgt BVB Substrates voor. Daarnaast hebben we een studio met de juiste apparatuur nodig. Gelukkig is de studio van Strack altijd beschikbaar. Hier hebben we op elk moment de juiste apparatuur tot onze beschikking, waardoor we snel kunnen schakelen. Waaronder ons favoriete snufje, de Edelkrone. Een gemotoriseerde slider, op afstand te bedienen. Best cool.

Aandachtspunten

Van belang is dat de structuur van de perspotgrond goed zichtbaar is. Een aandachtspunt, waar we voor zorgen. Door middel van macro-shots zijn de details van de perspotgrond opvallend goed te zien. Zowel de wortels, als de strakke ligging van het zand. Bij Strack zijn we groot fan van kleine scherptediepte. Je kent het wel, dat het onderwerp of zelfs een detail van het onderwerp scherp is en de rest wazig. Oftewel, lekker blurry. Dit gebruiken we ook in de video van BVB Impress, zodat de focus op de details ligt. Met de Edelkrone draaien we vanuit verschillende hoeken met de camera om het product heen.

De basis van de video vormt een opgewekt en toch rustig deuntje. De eigenschappen en voordelen van de nieuwe perspotgrond worden op een speelse manier getoond. Bewust kiezen we voor inspringende teksten. Kijkers worden op deze manier geprikkeld om te blijven kijken. Omdat de video op beurzen afgespeeld wordt, is dit zeker belangrijk.

ontwerp bvb impress brochure substrates 19201080
ontwerp logo bvb impress substrates 1080

Een ondersteunende brochure

Op basis van de ontwikkelde huisstijl creëeren we een brochure voor BVB Impress. De brochure is bedoeld ter ondersteuning van de verkopers richting de retail. BVB Substrates levert de teksten aan. Wij zijn verantwoordelijk voor de vormgeving en de fotografie.

We creëren een ruimtelijke brochure, voorzien van alle nodige informatie. Opvallend is de blauwe kleur, die overduidelijk aanwezig is in het ontwerp. Hier kiezen we bewust voor. Dit zorgt voor een frisse uitstraling.

We duiken onze fotostudio in voor de fotografie van het product. Opnieuw zorgen we voor verse producten. Door middel van de juiste lens en het licht zorgen we ervoor dat de structuur van de perspotgrond zo goed mogelijk zichtbaar is. We belichten het product zo egaal mogelijk uit, zodat alle details en bijzondere eigenschappen waarneembaar zijn. Een zachte schaduw zorgt voor diepte in de foto. De brochure geeft exact weer waar BVB Impress voor staat: duurzaam en innoverend.

ontwerp logo bvb impress substrates 19201080

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!