Menu

Foodfotografie Restaurant Aan de Poel

Categories
  • No categories

Signature - Book

Restaurant Aan de Poel by Stefan van Sprang

Blown sugar ball with yoghurt and lavender Dessert

Restaurant Aan de Poel by Stefan van Sprang

Seabass with caviar and oyster protein

Restaurant Aan de Poel by Stefan van Sprang

Restaurant Aan de Poel

Aan de rand van de Poel in Amstelveen ligt het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant Aan de Poel. Topchefkok Stefan van Sprang en zijn ambitieuze team zorgen ervoor dat elk gerecht als een kunstwerk de keuken verlaat. Zij hebben een grote liefde voor verse producten en werken daarom alleen met seizoensgebonden producten. Een uniek kenmerk is de wisselende kaart elke drie weken. Een feestje dus om elke maand opnieuw een bezoekje te brengen aan dit restaurant. In een sfeervolle, warme omgeving creëert Stefan van Sprang de ultieme beleving. En een beleving is het zeker!

food fotografie aan de poel amstelveen 1080
food fotografie aan de poel amstelveen 10804

Strack ontmoet Aan de Poel

Wat een passie voor het vak. Dit valt ons meteen op. En wat een gedreven team. Stefan van Sprang en Robbert Veuger startten tien jaar geleden samen dit restaurant op. Binnen no-time hebben zij de eerste Michelinster op zak. Dit fanatieke duo laat het hier niet bij zitten en gaat voor een tweede ster. En ook dit weten zij te bereiken.

Opvallend is de sfeer binnen het restaurant. Chic, verzorgd, maar vooral relaxt en ongedwongen. We merken al snel dat dit niet zomaar een restaurant is. Een restaurant met een verhaal. Een verhaal dat zij willen delen. In de vorm van een boek. In samenwerking met het bureau ‘Van den Berg’ realiseren we het boek ‘Signature’. Zeker een boek voor op de eerste rij van je boekenplank. Wij zijn verantwoordelijk voor de foodfotografie.

Foodfotografie op locatie

We verhuizen onze fotostudio naar Amstelveen. En niet voor één keer. Om de twee weken brengen we een bezoekje aan het restaurant om nieuwe gerechten op beeld vast te leggen.

We bereiden ons goed voor. In de studio van Strack gaan we aan slag met de ondergronden. We creëren houten ondergronden in verschillende vormen, maten en kleuren. We maken marmeren, betonnen en felgekleurde platen. Voor elk gerecht een geschikte ondergrond.

Flitssets: check, camera: check, lenzen: check, ondergronden: check. We kunnen beginnen! Foodfotografie is anders dan alle andere soorten fotografie. Het tempo ligt hoog. De gerechten moeten snel gefotografeerd worden voor het beste resultaat. De communicatie tussen de keuken en de fotograaf is van essentieel belang. Deze moet perfect op elkaar afgestemd zijn. Samen met de chefkoks zorgen we hiervoor.

food fotografie aan de poel amstelveen 10802
#pastryaandepoel
food fotografie aan de poel amstelveen 10805

Gerechten in de spotlights

We fotograferen amuses, vleesgerechten, visgerechten, maar ook de meest mooie en verfijnde desserts. Geweldig om te zien en een eer om deze prachtgerechten op beeld vast te mogen leggen.

Belangrijk is het licht. We maken gebruik van zacht licht. We combineren backlight met zacht invullicht. De juiste ondergronden samen met deze lichtopstelling zorgen ervoor dat het gerecht diepte krijgt. Dat je het gerecht bijna van het bord af zou willen pakken. Dit is precies wat we willen creëren.

Naast de fotografie bij Aan de Poel, fotograferen we diverse producten in de studio van Strack. Bijvoorbeeld langoustine, gerookte knoflook, peccannoten en limoen. Ook hier speelt de lichtopstelling een grote rol. Hier besteden we veel aandacht aan. We creëren een mysterieuze setting. Een donkere omgeving gecombineerd met veel licht op het product. Een opvallend contrast.

Oog voor detail

Het team van Aan de Poel haalt alles uit de kast om het beste resultaat te behalen. Van de Chef de cuisine tot de pâtissiers en van de sous-chef tot de saucier. In deze keuken wordt niet zomaar gekookt. Dit is topsport. Met de uiterste zorgvuldigheid wordt elk gerecht verfijnd en tot in de kleinste details afgewerkt. Een pareltje voor het oog. En voor de camera. We gebruiken een macro-lens voor de details en fotograferen de gerechten top-down en vanuit verschillende hoge hoeken. Genoeg afwisseling.

food fotografie aan de poel amstelveen 10806
aan de poel restaurant stefan van sprang portetfotografie

Een tweede passie

Sterrenchefkok Stefan van Sprang heeft naast koken, een ongekende passie voor servies. De afgelopen jaren heeft hij een grote verzameling van servies verzameld in een boerderij nabij het restaurant. Servies in alle vormen, maten en kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken. Fascinerend en leuk om te zien. We fotograferen Stefan onderweg naar zijn boerderij en tijdens het uitzoeken van het servies. We gebruiken flitslichten om Stefan perfect uit te lichten.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!