Menu

Foodfotografie Recepten Zeegroenten Ica Supermarket

Fotografie Zeegroente

Ica Supermarket

Fotografie Zeegroente

Ica Supermarket

Foodfotografie Recepten Zeegroenten Ica Supermarket

Foodfotografie en ontwerp

Begin 2016 benadert Soho Produce ons voor een nieuw project. Deze groenteleverancier zorgt voor een leuke samenwerking tussen twee professionals: de Zweedse supermarktketen ICA en sterrenchef Stefan van Sprang. Voor de supermarktketen ICA wil Soho Produce in samenwerking met Stefan van Sprang en Strack een receptenboekje ontwikkelen. Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor de foodfotografie.

Kunst op een bord

Soho Produce heeft zich de afgelopen jaren onder andere gespecialiseerd in zeegroenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lamsoor, zeekraal, zeevenkel, zeesla en zeewier. Tot voor kort iets waar wij ook nog niet vaker van gehoord hebben. De zeegroenten worden vooral gebruikt door restaurants, maar ook door amateur- en hobbykoks. Een exclusief product, waar veel vraag naar is vanuit Zweden.

Eigenaar van Soho Produce, Remco Beekman is zelf een groot fan van exclusieve, kwaliteitsgerechten en bezoekt regelmatig het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant ‘Aan de Poel’.

Chefkok Stefan van Sprang zorgt ervoor dat elk bord als schilderij de keuken verlaat. Niet gek dus dat er een samenwerking ontstond tussen deze twee mannen. Met de passie en expertise van beide partijen, ontstond er een nieuw idee: een receptenboekje.

Acht exclusieve gerechten

Stefan van Sprang bedenkt acht exclusieve gerechten met natuurlijk als hoofdingrediënt de zeegroenten. Wij verzorgen de fotografie. Een hele eer om deze prachtgerechten op beeld vast te mogen leggen. Foodfotografie is een vak apart. Je werkt met voedsel, dat aan bepaalde eisen moet voldoen. Aantrekkelijk, vers en fris. En het tempo ligt hoog.

We verhuizen de studio van Strack naar Amstelveen. Flitsers, reflectieschermen en de juiste lenzen. We zijn compleet en kunnen van start. De zeegroenten moeten hét onderwerp worden van elk gerecht en hier zorgen we voor. Middels de juiste hoeken en de juiste belichting. We gebruiken veel licht. Veel licht zorgt ervoor dat de details goed zichtbaar zijn. We maken gebruik van een macrolens en leggen de kleinste structuren vast. We zorgen voor precisie, net zoals de chefkok zorgt voor precisie.

Bekijk andere projecten: food fotografie.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!